අවශ්ය ද්රව්ය
- එළුමස් ග්රෑම් 500
- ලූනු ගෙඩි 2
- අමුමිරිස් කරල් 4
- තක්කාලි ගෙඩි 2
- රතු පාට බෙල් පෙපර් ගෙඩි 1
- තලාගත සුදුලුනු ගෙඩි1
- තලාගත් ඉඟුරු කැබැල්ලක්
- කොත්තමල්ලි කොළ
- රම්පෙ කරපිංචා
- එනසාල් ඇට 5
- කරාබුනැටි 5
- කුරුඳු කැබැල්ලක්
- සුදුරු තේ හැඳි 1
- උළුහාල් තේ හැඳි 1
- කහකුඩු තේ හැඳි 1/2
- මිරිස්කුඩු මේස හැඳි 3
- ගම්මිරිස්කුඩු මේස හැඳි 2
- බැදපු තුනපහ මේස හැඳි 2
- මිටිකිරි අඬුකෝප්ප 1
- වතුර අඬුකෝප්ප 2
- පොල්තෙල්
- රස අනුව ලුණු
සාදාගන්නා ආකාරය
එළු මස් සෝදා වතුර බේරෙන්න හරින්න. ඉඟුරු, සුදුලුනු හීනිීයට තලාගන්න. ලූනු, අමුමිරිස්, තක්කාලි, හීනියට කපාගන්න. බෙල්පෙපර් එක තරමක ලොකු කොටු හැඩයට කපාගන්න. භාජනයක් ළිප තබා, පොල්තෙල් මේස හැඳි තුනක් එකතුකරගන්න. තෙල් රත්වෙද්දි සූදූරු, කුරුඳු, එනසාල්, කරාබුනැටි, කපාගත් ලූනු, අමුමිරිස් , තක්කාල, තලාගත් ඉඟුරු සුදුලුනු මිශ්රණය, රම්පේ කරපිංචා එකතුකර හොඳින් තෙම්පරාදු කරගන්න. තෙම්පරාදු කරගත් මිශ්රණය ටික වෙලාවක් නිවෙන්නට තබා ක්රිම් එකක් වෙනකම් හොඳින් ග්රයින්ඩ් කරගන්න. වෙනත් භාජනයක් ළිප තබා පොල්තෙල් මේස හැඳි දෙකක් එකතුකර තෙල්ටික රත්වෙද්දි උළුහාල් එකතුකර බැදගන්න.
ඒ සමඟම සදාගත් මිශ්රණය එකතුකර හොඳින් කලවම් කරන්න ඉන්පසු එයට කහකුඩු, මිරිස්කුඩු, ගම්මිරිස්කුඩු, බැදපුතුනපහ එකතුකර හොඳින් තෙම්පරාදු කරගන්න. දෙවනුව මස් ටික එකතුකර හොඳින් කලවම් කර වතුර කෝප්ප දෙක, රස අනුව ලුණු එකතුකර පියනකින් වසා අඩු ගින්දරේ පිසගන්න. හොදි ගතිය අඩු වීගෙන එනවිට මිටිකිරි එකතුකර හොඳින් කලවම් කරමින් උයාගන්න. අවශ්ය පමණට හොඳි තියා ළිපෙන් ඉවත්කර දීසියකට දමා කොත්තමල්ලි කොළ එකතුකර උණුවෙන්ම පිළිගන්වන්න.
ප්රවීණ සූපවේදිනී
චන්දිමා මල්ලවආරච්චි
Chandi’s Kitchen
මාවරමණ්ඩිය