නවලිය
ePaper
  • News & Events
  • ඉවුම් පිහුම්
  • සුව පියස
  • හැඩ වැ​ඩ
  • තරු විසිතුරු
  • Top Stories
  • Photoshoots
  • කතුවැකිය
Reading: එළු මස් ස්ටු
Aa
නවලියනවලිය
Search
  • නවලිය – වසර 40 ක් ශ්‍රී ලංකික බුද්ධිමත් කාන්තාවන්ගේ තෝරා ගැනීම.
  • සුව පියස
  • ඉවුම් පිහුම්
  • හැඩ වැ​ඩ
  • තරු විසිතුරු
  • Top Stories
  • කතුවැකිය
  • ePaper
Follow US
© 2023 Upali Newspaper (Private) Limited © 2023 All Right Reserved.
Designed and Developed by MOOVE
ඉවුම් පිහුම්

එළු මස් ස්ටු

Published July 31, 2023

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • එළුමස් ග්‍රෑම් 250
  • රවුම් හැඩයට කපාගත් ලූනු ගෙඩි 2
  • රවුම් හැඩයට කපාගත් තක්කාලි ගෙඩි 2
  • කොටු හැඩයට කපාගත් අල ගෙඩි 1
  • කොටු හැඩයට කපාගත් කැරට් අල 1
  • මාළු මිරිස් කරල් 1
  • සිහින්ව කපාගත් අමුමිරිස් කරල් 3
  • තලාගත් සුදු ලුනු ගෙඩි 1
  • තලාගත් ඉඟුරු කැබැල්ලක්
  • කොත්තමල්ලි කොළ ස්වල්පයක්
  • රම්පෙ කරපිංචා
  • කුරුඳු කැබැල්ලක්
  • එනසාල් ඇට 5
  • කරාබුනැටි 5
  • සූදුරු තේ හැඳි 1
  • ගම්මිරිස්කුඩු මේස හැඳි 2
  • කහකුඩු තේ හැඳි 1
  • අමු තුනපහ තේ හැඳි 1
  • විනාකිරි මේස හැඳි 3
  • වතුර කෝප්ප 3
  • පොල්තෙල් මේස හැඳි 4
  • රස අනුව ලුණු

සාදාගන්නා ආකාරය

මස් සෝදා භාජනයකට එකතුකර එයට කහකුඩු තේ හැඳි 1/4, ගම්මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1, අමුතුනපහ තේ හැඳි 1, කුරුඳු, රම්පේ කරපිංචා, විනාකිරි, ලුණු සහ වතුර කෝප්ප 3 එකතුකර මද ගින්නේ තම්බාගන්න. මද වේලාවකට පසුව එයට අල සහ කැරට් එකතුකර තම්බාගන්න. එය ළිපෙන් ඉවත් කරගෙන තම්බාගත් මස්, කැරට් සහ අල වෙනම බෝල් එකකට දමා භාජනයේ ඉතිරි ස්ටොක් වතුර ටික වෙනම තියාගන්න. තෙල් රත්වූ භාජනයකට සූදුරු, ඉඟුරු සහ සුදු ලූනු එකතුකර තෙම්පරාදු කරගන්නා අතරතුර තම්බාගත් මස්ද එකතුකර බැදගන්න. ඉතිරි කහකුඩු, ගම්මිරිස්කුඩු, අමුතුනපහ, එකතුකර හොඳින් කලවම් කර ස්ටොක් වතුර දමාගන්න. ඉන්පසු තම්බාගත් අල, කැරට්, ලූනු, මාළුමිරිස්, තක්කාලි, අමුමිරිස් දමා කලවම් කර පිසගන්න.

ප්‍රවීණ සූපවේදිනී
චන්දිමා මල්ලවආරච්චි
Chandi’s Kitchen
මාවරමණ්ඩිය

TAGGED: Mutton Stew, එළු මස් ස්ටු
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp Telegram Email Copy Link
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Leave a comment

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ad imageAd image

You Might Also Like

හැම් සැන්ඩ්විච්

September 25, 2023

හැම් සැලඩ් බන් Ham Salad Bun

September 25, 2023

හැම් ක්‍රීමි ස්පැගටි

September 25, 2023

පැෂන් ෆෘට් මූස්

September 25, 2023
logo2.png

දේශීය පුවත්පත් කලාවේ වසර 40 කට වඩා අත්දැකීම් ඇති අපේ රටේ කාන්තාවන්ගේ පමණක් නොව පවුලේ සියලු සමාජිකයන්ගෙ බුද්ධියට කතා කරන විනෝදාශ්වාදය ලබා දෙන මුද්‍රිත සහ online යන මාධ්‍ය දෙකෙන්ම නිකුත් වන පුවත්පතකි.

More About Us

Contact Us

Editorial

  • +94 112 331 688
  • harinavaliya@gmail.com

For Advertising

  • +94 777 489 091
  • +94 714 543 001
  • dananjayaw@unl.upali.lk

For Inquiries

  • +94 112 497 500

Our Publications

Upali Newspaper (Private) Limited © 2023 All Right Reserved.
Designed and Developed by MOOVE

Facebook Instagram Youtube
Join Us!

නවලිය ඔබ වෙත ගෙනෙන නවතම විශේෂාංග මුලින්ම දැනගන්න Email Address එක දමා Sign Up කරන්න.

Zero spam, Unsubscribe at any time.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?