නවලිය
ePaper
  • News & Events
  • ඉවුම් පිහුම්
  • සුව පියස
  • හැඩ වැ​ඩ
  • තරු විසිතුරු
  • Top Stories
  • Photoshoots
  • Movies
  • කතුවැකිය
Reading: Indian Diner එකක්
Aa
නවලියනවලිය
  • Home
  • සුව පියස
  • ඉවුම් පිහුම්
  • හැඩ වැ​ඩ
  • තරු විසිතුරු
  • Top Stories
  • Photoshoots
  • Movies
  • කතුවැකිය
  • ePaper
ඉවුම් පිහුම්

Indian Diner එකක්

Published May 19, 2025

බ්‍රොකලි, බෙල්පෙපර් සහ චීස් කේසඩියාස්

ඩෝ එකට අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • පාන්පිටි කෝප්ප 1
  • තෙල් මේස හැඳි 2
  • රස අනුව ලුණු

ෆිලින් එකට අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • චොප්කරගත් බ්‍රොකලි කෝප්ප 2
  • චොප්කරගත් බෙල්පෙපර් පාට 2කින්
  • ග්‍රේට් කරගත් චීස් කෝප්ප 1
  • චාට් මසාලා තේ හැඳි 1/2
  • රස අනුව ලුණු
  • කෑලිමිරිස් ටිකක් ස්වල්පයක්

සාදාගන්නා ආකාරය

ඩෝ එකට අවශ්‍ය සියල්ලම දාලා වතුර ටික ටික දාලා අතේ නොඇලෙන ඩෝ එකක් අනාගන්න. මේක විනාඩි 15 ක් වහලා තියන්න. ෆිලින් එකට අදාළ සියල්ලම කලවම් කරගන්න. ෆිලින් එක කොටස් 8 කට බෙදාගන්න. ඩෝ එකත් කොටස් 8 කට කඩාගන්න. එක ගුලියක් අරන් තුනී කර ෆිලින් එක රොටියෙ බාගෙකට දාලා අනික් කොටස උඩින් නවලා වසාගන්න. දැන් තෙල් ගාගත් තැටියක දාලා දෙපැත්ත පුළුස්සගන්න.

බ්‍රොකලි සහ බේබිකෝන් නූඩ්ල්ස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • බ්ලාන්ච් කරගත් බ්‍රොකලි කෝප්ප 1/2
  • බ්ලාන්ච් කරගත් බේබිකෝන්
  • කෝප්ප 1/2
  • තම්බාගත් නූඩ්ල්ස් කෝප්ප 3
  • තෙල් ටිකක්
  • තලාගත් ඉඟුරු හා සුදු ලූනු
  • ලියාගත් ලූනු කෝප්ප 1/2
  • ලියාගත් බෙල්පෙපර් කෝප්ප 1/2
  • සෝයාසෝස් තේ හැඳි 1
  • කපාගත් කැරට් අල
  • චොප්කරගත් සැල්දිරි කෝප්ප 1/4
  • රස අනුව ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
  • ගරම් මසාලා තේ හැඳි 1/2

සාදාගන්නා ආකාරය

පෑන් එකක් ලිපේ තියලා රත්වෙනකොට ඉඟුරු, සුදු ලූනු හා ලූනු ටික දාගන්න. විනාඩි 2 කට පස්සෙ කැරට් හා බෙල්පෙපර් දාගන්න. ඊළඟට බ්‍රෝකොලි හා බේබිකෝන් දාලා කලවම් කරගන්න. මේකට නූඩ්ල්ස් ටික දාලා ලුණු, ගම්මිරිස්කුඩු සහ ගරම් මසාලා හා සෝයා සෝස් දාලා හොඳට විනාඩි කීපයක් කලවම් කරලා ලිපෙන් බාගන්න.

ආලු මේති පරාතා

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • ඩෝ එකට අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
  • පාන්පිටි කෝප්ප 1
  • තෙල් ටිකක්
  • රස අනුව ලුණු
  • ෆිලින් එකට අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
  • තම්බා පොඩිකරගත් අල කෝප්ප 1
  • චොප්කරගත් උළුහාල් කොළ ස්වලපයක්
  • සූදුරු ස්වල්පයක්
  • ඉඟුරු සුදු ලූනු පේස්ට් තේ හැඳි 2
  • තෙල් ස්වල්පයක්
  • කහකුඩු තේ හැඳි 1/4
  • කොත්තමල්ලි කුඩු තේ හැඳි 1
  • චාට්මසාලා තේ හැඳි 1
  • රස අනුව ලුණු

සාදාගන්නා ආකාරය

ඩෝ එකට අදාළ සියල්ලම දාලා වතුර ටික ටික දාලා අතේ නොඇලෙන ඩෝ එකක් අනාගන්න. මේක කොටස් 5 කට බෙදාගන්න. පෑන් එකක් ලිපේ තියලා තෙල් ටිකක් දාලා රත්වෙනකොට සූදුරු ටික දාගන්න. ටිකකින් උළුහාල් කොළ දාලා කලවම් කරගන්න. ඉඟුරු, සුදු ලූනු එක්ක කහ කුඩු, කොත්තමල්ලි කුඩු, චාට් මසාලා හා ලුණු දාලා හොඳට කලවම් කරගන්න.

ටිකකින් අල ටික දාලා කලවම් කරගන්න. මිශ්‍රණය කොටස් 5 කට බෙදා දැන් මේකෙන් බෝල හදාගන්න. ඩෝ එකක් රවුමට තුනී කරගන්න. ඒ මැදට අල බෝල තියලා කවර් කරගන්න. ටිකෙන් ටික අතින් තද කරලා රොටිය හදාගන්න. තෙල් හෝ ගී ගාගත් තැටියක දාලා දෙපැත්ත පුළුස්ස ගන්න.


 


 


 

Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp Telegram Email Copy Link
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Leave a comment

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ad imageAd image

You Might Also Like

Indian Sweets

May 19, 2025

‍රාත්‍රියට ඉන්දියානු කෑම වේලක්

May 12, 2025

මාළු, මස් නැති දවල් කෑම වේලක්

May 12, 2025

try කරනවානම් මෙන්න වෙනස් Dessert

May 5, 2025
logo2.png

දේශීය පුවත්පත් කලාවේ වසර 40 කට වඩා අත්දැකීම් ඇති අපේ රටේ කාන්තාවන්ගේ පමණක් නොව පවුලේ සියලු සමාජිකයන්ගෙ බුද්ධියට කතා කරන විනෝදාශ්වාදය ලබා දෙන මුද්‍රිත සහ online යන මාධ්‍ය දෙකෙන්ම නිකුත් වන පුවත්පතකි.

More About Us

Contact Us

Editorial

  • +94 112 331 688
  • harinavaliya@gmail.com

For Advertising

  • +94 777 489 091
  • +94 714 543 001
  • dananjayaw@unl.upali.lk

For Inquiries

  • +94 112 497 500

Our Publications

Upali Newspaper (Private) Limited © 2025 All Right Reserved.
Designed and Developed by MOOVE

Facebook Instagram Youtube
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?