නවලිය
ePaper
  • News & Events
  • ඉවුම් පිහුම්
  • සුව පියස
  • හැඩ වැ​ඩ
  • තරු විසිතුරු
  • Top Stories
  • Photoshoots
  • Movies
  • කතුවැකිය
Reading: රස නහර පිනායන Japanese Dessert
Aa
නවලියනවලිය
  • Home
  • සුව පියස
  • ඉවුම් පිහුම්
  • හැඩ වැ​ඩ
  • තරු විසිතුරු
  • Top Stories
  • Photoshoots
  • Movies
  • කතුවැකිය
  • ePaper
ඉවුම් පිහුම්

රස නහර පිනායන Japanese Dessert

Published June 2, 2025

Dorayaki

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • බිත්තර 3
  • සීනි කෝප්ප 2/3
  • බේකින් සෝඩා තේ හැදි 1/2
  • කිරි තේ හැදි 3
  • තිරිගු පිටි කෝප්ප 1
  • Nutella තෙල්

සාදාගන්නා ආකාරය

භාජනයකට බිත්තර හා සීනි දමා ඉතා හොඳින් ගසාගන්න. කිරි සමග බේකිං සෝඩා කලවම් කර බිත්තර මිශ්‍රණයට එකතු කරගන්න.

දැන් මෙම මිශ්‍රණය කලවම් කරමින් තිරිඟු පිටි දමාගන්න. සාදාගත් මිශ්‍රණය වසා විනාඩි 15 ක් පමණ පසෙකින් තබන්න. පසුව පෑන් එකකට තෙල් ස්වල්පයක් එක් කර රත්වූ පසු මිශ්‍රණයෙන් ස්වල්පයක් දමා රොටියක් ආකාරය දෙපැත්ත පුළුස්සා නිවෙන්න හරින්න. දැන් එක රොටියක් අරගෙන එයට භමඑැකක් තවරා තවත් රොටියක් උඩින් තියන්න.

Matcha Rice Krispie Marshmallow

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • බටර් කෝප්ප 1/2
  • මාෂ්මෙලෝ කිහිපයක්
  • රස අනුව ලුණු
  • වැනිලා තේ හැදි 1
  • Matcha පවුඩර් තේ හැදි 2
  • ක්‍රිස්පි සීරියල් කෝප්ප 6

සාදාගන්නා ආකාරය

මුලින්ම රත්වූ පෑන් එකකට බටර් එකතු කර දිය කරගන්න. මද වේලාවකට පසුව මාෂ්මෙලෝව්ස් ටික දමා ඝනකම් මිශ්‍රණයක් සාදාගන්න.

දැන් මෙයට Matcha පවුඩර් එකතු කර කලවම් කරගන්න. අවසානයට ලුණු, වැනිලා සහ සීරියල් ටික දමා හොඳින් මිශ්‍ර කරගන්න. මේ මිශ්‍රණය තැටියකට දමා විනාඩි 20 ක් පමණ ශීතකරණයේ තබා කෑලි කපාගන්න.

Matcha Green Mousse

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • කුඩුකරගත් කුකීස්
  • දියකරගත් බටර් ග්‍රෑම් 15
  • බිත්තර කහ මද 1
  • සීනි ග්‍රෑම් 35
  • කිරි ග්‍රෑම් 120
  • වැනිලා ස්වල්පයක්
  • Matcha පවුඩර් තේ හැදි 2
  • වතුර ස්වල්පයක්
  • ජෙලටින් ග්‍රෑම් 5
  • විපින් ක්‍රීම් ග්‍රෑම් 140

සාදාගන්නා ආකාරය

කුඩු කරගත් කුකීස්වලට දියකරගත් බටර් දමා කලවම් කරගන්න. එය මූස් එක සාදන භාජනයේ අඩියට දමා ශීතකරණයට දමන්න. දැන් බිත්තර කහ මදයට සීනි, වැනිලා සහ කිරි එකතු කර හොඳින් කලවම් කර ළිප තමා උකු මිශ්‍රණයක් එනතෙක් හැඳි ගාගන්න. දැන් එම මිශ්‍රණයට ජෙලටින් දමාගන්න.

Matcha පවුඩර්වලට වතුර එකතුකර කලවම් කර එය කිරි මිශ්‍රණයට දමා කලවම් කරගන්න. විපින් ක්‍රීම්වලට Matcha පවුඩර් දමා හොඳින් කලවම් කරගන්න. ශීතකරණයේ දැමු මූස් එක සාදන භාජනයට කිරි මිශ්‍රණයට දමා ඉන්පසුව පැය 24 ක් ශීතකරණයේ තබන්න. පසුව එළියට ගෙන විපින් ක්‍රීම් මිශ්‍රණය දමා ගන්න.

Japanese Coffee Jelly Dessert

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • කෝපි තේ හැඳි 2
  • දුඹුරු සීනි කෝප්ප 3
  • ජෙලටින් තේ හැඳි 2
  • සීතල වතුර කෝප්ප 1
  • උණු කරගත් ජලය කෝප්ප 1
  • හෙවි ක්‍රීම් කෝප්ප 1/2
  • ටින් කිරි ස්වල්පයක්

සාදාගන්නා ආකාරය

භාජනයක් ගෙන එයට කෝපී, දුඹුරු සීනි, ජෙලටින්, උණු වතුර සහ සීතල වතුර එකතු කර හොඳින් කලවම් කරගන්න. මෙම මිශ්‍රණට තැටියකට දමා ගීතකරණයේ තබන්න. දැන් ටින්කිරි සහ හෙවි ක්‍රීම් එකට කලවම් කරගන්න. ජෙලි මිශ්‍රණය පිටතට ගොන කෑලි කපාගන්න. කපාගත් ජෙලි කෝප්පයකට දමා උඩින් කිරි මිශ්‍රණය දමාගන්න.


 



 

Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp Telegram Email Copy Link
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Leave a comment

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ad imageAd image

You Might Also Like

ඔෂීන්ගේ කෑම ගෙදර හදමු.

June 2, 2025

එක එක විදිහට Mushroom

May 26, 2025

Hot Chocolate රස විදින්න.

May 26, 2025

Indian Diner එකක්

May 19, 2025
logo2.png

දේශීය පුවත්පත් කලාවේ වසර 40 කට වඩා අත්දැකීම් ඇති අපේ රටේ කාන්තාවන්ගේ පමණක් නොව පවුලේ සියලු සමාජිකයන්ගෙ බුද්ධියට කතා කරන විනෝදාශ්වාදය ලබා දෙන මුද්‍රිත සහ online යන මාධ්‍ය දෙකෙන්ම නිකුත් වන පුවත්පතකි.

More About Us

Contact Us

Editorial

  • +94 112 331 688
  • harinavaliya@gmail.com

For Advertising

  • +94 777 489 091
  • +94 714 543 001
  • dananjayaw@unl.upali.lk

For Inquiries

  • +94 112 497 500

Our Publications

Upali Newspaper (Private) Limited © 2025 All Right Reserved.
Designed and Developed by MOOVE

Facebook Instagram Youtube
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?