අවශ්ය ද්රව්ය
- පරිප්පු ග්රෑම් 200
- සිහින්ව කපාගත් ලූනු ගෙඩි 1/2
- අමුමිරිස් කරල් 2-3
- කරපිංචා ඉති 1
- රම්පෙ
- සිහින්ව කපාගත් සුදු ලූනු බික් 2
- කුරුඳුපොතු කැබැල්ලක්
- රස අනුව ලුණු
- මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1 1/4
- තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1 1/2
- කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2
- බැදපු තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1/2
- දිය කිරි මිලිලීටර් 500
- මිටි කිරි මිලිලීටර් 300
සාදාගන්නා ආකාරය
පරිප්පු හොඳින් සෝදා වතුර බේරා පෑන් එකකට දමාගන්න. එයට මිටි කිරි හැර අනෙක් සියලුම ද්රව්ය දමා කලවම් කර මද ගින්නෙ පියන වසා හින්දවා ගන්න. අවසානයට මිටි කිරි එකතුකර ගන්න.